Warning: copy() [function.copy]: Unable to access http://www.termal-vrdnik.com../joomla/images/stories/simpozijum/dsc_3317.jpg in /home/termalv/public_html/cms/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

Obaveštenje - radno vreme bazena

Zbog nabavke nove opreme za prečiščavanje bazena, od 01. 09. 2014. godine zatvoreni rekreativni bazen će raditi svakim danom u terminu od 8.00 -14.00  i od 15.00- 21.00.

SB "TERMAL" Vrdnik obezbedila boravak osobama sa Daun sindromom

U SB "TERMAL" banja Vrdnik od 17.08.2014. do 22.08.2014. godine boravilo je 17 osoba sa Daun sindromom u organizaciji Opštinskog udruženja za pomoć osobama sa Daun sindromom iz Sremske Mitrovice. Tim povodom u četvrtak, 21.08.2014. godine u kongresnoj sali SB "TERMAL" održana je promocija dugometražnog dramsko-dokumentarnog filma "I ja postojim", autora Igora Čolaka koji hronološki prikazuje život osoba sa Daun sindromom i probleme sa kojima se suočavaju oni i njihove porodice.

Promociji su prisustvovali:

  • Novka Mojić, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vlade AP Vojvodine
  • Zoran Bošnjak, v.d. direktor SB "TERMAL"
  • Radovan Kekić, sekretar Opštinskog udruženja za pomoć osobama sa Daun sindromom Sremska Mitrovica, inicijator snimanja filma
  • Igor Čolak, Sremska Mitrovica, autor filma

 

   

 

Zoran Bošnjak, v.d. direktor SB "TERMAL" izrazio je zahvalnost članovima Udruženja koji su boravili u Termalu i i nadu da je ovo početak dugogodišnje saradnje Udruženja i Termala.

Pokrajinska podsekretarka, Novka Mojić istakla je da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju podržava veliki broj udruženja koji svojim radom unapređuju položaj svojih članova i da su osobe sa Daun sindrom, svakako, deo te populacije.

Zahvaljujući na gostoprimstvu i pomoći, Radovan Kekić je naglasio da film govori o osobama sa Daun sindromom, teškoćama sa kojima se njihove porodice susreću, ali i nesebičnoj ljubavi i radosti koju ove osobe šire oko sebe.

SB „TERMAL“ U TOS U BEOGRADU PREDSTAVILA ZDRAVSTVENE SADRŽAJE I TURISTIČKE POTENCIJALE

U utorak, 19.08.2014. godine u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu na konferenciji za medije Turistička organizacija opštine Irig prezentovala je turističke brendove opštine Irig pod konceptom "SUNČANA STRANA FRUŠKE GORE".

  

Na konferenciji su pored v.d. direktora TOO Irig prisistvovali i predstavnici već poznatih brendova:

  1. Vinarija Kovačević iz Iriga
  2. SB "Termal" banja Vrdnik
  3. Hotel Premier Aqua banja Vrdnik
  4. Atos Fruktum iz Male Remete

Istaknuto je da opština raspolaže sa velikim kapacitetima za razvoj turizma i da je Vrdnik centralno mesto sa turističkim potencijalom jer je pravi biser Fruške gore i od prirode počašćen lekovitom termomineralnom vodom, čistim vazduhom i velikim brojem sunčanih dana. SB "Termal" je uspešno predstavila svoju prezentaciju sa kompletnim programima i sadržajima, sa naglaskom da je ova zdravstvena ustanova proteklih godina imala kapitalna investiciona ulaganja, a s obzirom na geografski položaj i blizinu svih većih centara u Vojvodini i blizinu Beograda, postoji puna opravdanost i mogućnost za proširenje i uvođenje novih sadržaja u vanstandardnim zdravstvenim uslugama u cilju zadovoljenja krajnjih korisnika.

Nakon uspešnih prezentacija novinarima je priređen koktel gde su mogli da uživaju u probranim gastro ponudama i autohtonim pićima Fruškogorja.

 

 

Prisutni novinari su pozvani da u narednom periodu obiđu opštinu Irig i uvere se u turističke kapacitete brendova koji su se predstavili.