Warning: copy() [function.copy]: Unable to access http://www.termal-vrdnik.com../joomla/images/stories/simpozijum/dsc_3317.jpg in /home/termalv/public_html/cms/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

SB „TERMAL“ U TOS U BEOGRADU PREDSTAVILA ZDRAVSTVENE SADRŽAJE I TURISTIČKE POTENCIJALE

U utorak, 19.08.2014. godine u prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu na konferenciji za medije Turistička organizacija opštine Irig prezentovala je turističke brendove opštine Irig pod konceptom "SUNČANA STRANA FRUŠKE GORE".

  

Na konferenciji su pored v.d. direktora TOO Irig prisistvovali i predstavnici već poznatih brendova:

 1. Vinarija Kovačević iz Iriga
 2. SB "Termal" banja Vrdnik
 3. Hotel Premier Aqua banja Vrdnik
 4. Atos Fruktum iz Male Remete

Istaknuto je da opština raspolaže sa velikim kapacitetima za razvoj turizma i da je Vrdnik centralno mesto sa turističkim potencijalom jer je pravi biser Fruške gore i od prirode počašćen lekovitom termomineralnom vodom, čistim vazduhom i velikim brojem sunčanih dana. SB "Termal" je uspešno predstavila svoju prezentaciju sa kompletnim programima i sadržajima, sa naglaskom da je ova zdravstvena ustanova proteklih godina imala kapitalna investiciona ulaganja, a s obzirom na geografski položaj i blizinu svih većih centara u Vojvodini i blizinu Beograda, postoji puna opravdanost i mogućnost za proširenje i uvođenje novih sadržaja u vanstandardnim zdravstvenim uslugama u cilju zadovoljenja krajnjih korisnika.

Nakon uspešnih prezentacija novinarima je priređen koktel gde su mogli da uživaju u probranim gastro ponudama i autohtonim pićima Fruškogorja.

Prisutni novinari su pozvani da u narednom periodu obiđu opštinu Irig i uvere se u turističke kapacitete brendova koji su se predstavili.

MANIFESTACIJA „ZDRAVLJE IZNAD SVEGA“

U petak, 27.06.2013. pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Izvršnog Veća APV i organizatora-domaćina SB „Termal“ u Vrniku održana je manifestacija „ZDRAVLJE IZNAD SVEGA“. Na platou otvorenog bazena pozdravljajući goste i učesnike manifrestacije v.d. direktor SB „Termal“ gospodin Zoran Bošnjak se pre svega zahvalio osnivaču ove zdravstvene ustanove na podršci i istakao da je danas SB „Termal“ savremeni objekat kapitalnih investicija koja pruža vrhunske usluge u cilju rehabilitacije bolesnika reumatoloških i neuroloških indikacionih područja modernom medicinskom opremom, ali i usluge rekreacije kroz razne programe i sadržaje vanstandardnih zdravstvenih usluga. 

Otvarajući manifestaciju pokrajinska sekretarka  za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju prof. dr Vesna Kopitović je istakla da je ovo danas moderna i napredna banja u koju se mnogo ulagalo, ali i banja koja je mnogo dala. Priroda je ovoj banji na južnim obroncima NP Fruške gore nesebično podarila lekovitu termomineralnu vodu i čist vazduh sa velikim sadržajem ozona.

 „Samo u protekloj godini Pokrajinska Vlada je uložila preko 80 miliona Dinara za rekonstrukciju celog medicinskog bloka sa hidromasažnim kadama i svim vrstama terapije i sjajnim timom fizijatara i fizioterapeuta. Istovremeno, uložili smo i za zdravlje ljudi. Tu su renovirani zatvoreni bazen koji spada u red većih zatvorenih bazena, veliki olimpijski i dečji bazen“ rekla je prof. dr Vesna Kopitović.

SB „Termal“ banja Vrdnik danas je otvorila vrata s ciljem obilaska banjskog kompleksa. Manifestacija je pod sloganom „ZDRAVLJE IZNAD SVEGA“ pružila

DESET PUTA ZDRAVO:

 

 1. BAZAR ZDRAVLJA - Dom zdravlja Inđija
 2. ZDRAVA KUHINJA – Prirodno-matematički fakultet, Departman za geografiju, hotelijerstvo i turizam, Novi Sad – Pripremanje zdrave hrane
 3. ZDRAVLJE NA PLATNU – Akademski slikar Zoran Tairović – Slikarski kutak
 4. SAVETI ZA ZDRAVU ISHRANU – Institut za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad – lekari nutricionisti
 5. PLANIRANJEM DO ZDRAVE PORODICE Betanija, Novi Sad – Ginekološki kutak
 6. LEKOVITI KUTAK – Lekoviti preparati
 7. POKRENIMO SRCE – Resuscitacioni savet Srbije – Šta uraditi kada srce stane?
 8. IZLOŽBA ZDRAVIH NAMIRNICA – Opština Irig – Probajte sa nama
 9. KUTAK ZDRAVIH VEŽBI – Klub „ARCUS HEALTH“, Novi Sad
 10. ČAS PLIVANJA ZA ZDRAVLJE – Vaterpolo klub „Vojvodina“  Novi Sad – Tehnika pravilnog plivanja – zatvoreni bazen; Revijalna vaterpolo utakmica VK „Termal“ – VK „Vojvodina“ – otvoreni bazen

    

 

 

 

 

SB „Termal“ je danas „otvorila vrata“ svim posetiocima i pružila priliku da obiđu banjski kompleks i upoznaju se sa mogućnostima pružanja zdravstveno rehabilitacionih usluga. Na platou otvorenog bazena pored bazara zdravlja gde su svi zainteresovani mogli izmeriti  visinu i težinu, nivo šećera u krvi, pritisak, EKG, naučiti kako  zdravo kuvati, čuju savete o zdravom načinu ishrane, na punktu su prodavani i suveniri sa motivima „Termala“ i banje Vrdnik i majica sa sloganom „ZDRAVLJE U LEPOTI“, a sva sredstva skupljena od prodaje biće uplaćena u humanitarne svrhe za poplave na račun Vlade Republike Srbije. 

Manifestacija je nastavljena prezentacijom prof. dr Vesne Kopitović „Od rudnika mrkog uglja do rudnika zdravlja“ i večernjim koncertom grupe „Garavi sokak“ i zabavnim programom grupe „Marcipan bend“.

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA PLATOA PLAŽE PROSTORA OTVORENOG BAZENA

OTVORENI OLIMPIJSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI

OD SUBOTE, 07. JUNA 2014. godine

Leto 2014. godine u banjskoj oazi mira i sačuvane prirode biće nezaboravno za sve posetioce uz bogatu ponudu raznovrsnih zdravstvenih, turističkih, rekreativnih, kulturnih i zabavnih programa,  sremskog kulinarstva i autohtonih fruškogorskih pića.

Potpuno rekonstruisan plato plaže prostora otvorenog olimpijskog bazena sa lekovitom termomineralnom vodom, brižljivo uređenom okolinom sa puno cveća i zelenila, idealno su mesto za celodnevni boravak i uživanje kako za kompletnu porodicu tako i za pojedince.

Pored stručne kontrole hemijske i bakteriološke ispravnosti vode od strane Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, sigurnost posetiocima pruža spasilačka, redarska i zdravstvena služba SB "TERMAL" u čijem su bazeni sastavu.

RADNO VREME BAZENA:  SVAKOG DANA 9:00-19:00h

 CENE ULAZNICA NEPROMENJENE OD 2009. godine

 

CENE ULAZNICA u DINARIMA:

ODRASLI CELODNEVNA     300,00
ODRASLI POLUDNEVNA pole 16h       150,00
PENZIONERI i DECA od 5 do 15 godina CELODNEVNA  200,00
PENZIONERI i DECA od 5 do 15 godina POLUDNEVNA posle 16h 100,00
SET KARATA ODRASLI (minimalno 20 komada x 200,00 DIN.)  4.000,00
SET KARATA PENZIONERI i DECA (minimalno 20 kom. x 140,00 DIN.) 2.800,00

Deca do 5 godina ne plaćaju ulaznicu.

UGOSTITELJSKA PONUDA: za ovu sezonu pripremljena je posebna ugostiteljska ponuda prilagođena letnjim uslovima i boravku čitave porodice na bazenu na više punktova u restoranu i na otvorenom prostoru sa ponudom porodičnog ručka, roštilja, pica, sladoleda i drugih ugostiteljskih đakonija uz bazen:

PAKET ARANŽMAN porodični ručak i ulaznice za otvoreni bazen za 2 osobe    1.300,00 DIN.

PAKET ARANŽMAN porodični ručak i ulaznice za otvoreni bazen za 3 osobe   1.950,00 DIN.

PAKET ARANŽMAN porodični ručak i ulaznice za otvoreni bazen za 4 osobe    2.600,00 DIN.

 

 

ZDRAVLJE U LEPOTI I ZAGRLJAJU PRIRODE