Warning: copy() [function.copy]: Unable to access http://www.termal-vrdnik.com../joomla/images/stories/simpozijum/dsc_3317.jpg in /home/termalv/public_html/cms/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

SREM FILM FEST

SREM FILM FEST je stalna manifestacija u oblasti kulture, ali je istovremeno i domaći i međunarodni takmičarski filmski festival umetničkih ostvarenja u oblasti dokumentarnog filma rađenog tehnikom filmskog ili video (elektronskog) zapisa, koja promoviše film i regije. Osnivač i direktor je Igor Čolak u produkcijskog organizaciji Bubamara production.

 

 

Festival se održava u Sremu, jednom godišnje, ove godine u našoj ustanovi SB "TERMAL" u periodu od 22.10.2014. do 25.10.2014. godine. Tokom četiri dana trajanja festivala biće prikazana 62 filma iz 35 zemalja iz oblasti turizma i ekologije. 

SLIKAJMO ZAJEDNO

U SB "TERMAL" banja Vrdnik od 12.10. do 19.10.2014. godine  održana je umetničko - edukativna radionica SLIKAJMO ZAJEDNO. Učesnici radionice su slikari i talenti, sedam renomiranih slikara i šest pitomaca Dečjeg sela iz Sremske Kamenice:

 • Dragan BARTULA, Loznica
 • Radule BOŠKOVIĆ, Novi Sad
 • Janoš MESAROŠ, Beograd
 • Dejan Deki MILIVOJEVIĆ, Jagodina
 • Šandor ŠLAJF, Veternik
 • Milan TUCOVIĆ, Beograd
 • Miomir Mišo VEMIĆ, Nikšić, Crna Gora

Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju IV AP Vojvodine, a po osnovu konkursa za sufinansiranje projekta u okviru programa unapređenja socijalne zaštite u APV u 2014. godini, u organizaciji Neprofitnog Udruženja građana "VOGRAM" i podršku Neprofitnog Udruženja građana "BOSSART".

  

  

Tokom trajanja umetnićko – edukativne radionice bile su protokolarne posete predstavnika resernog sekretarijata, a nakon zatvaranja radionice u zgradi IV AP Vojvodine biće organizovana humanitarna aukcija slika nastalih u radionici, a kupci slike će novac direktno uplaćivati na račun Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Obaveštenje

Obaveštavamo vas da 12.11.2014. godine zatvoreni rekreativni bazen neće raditi iz tehničkih razloga.

SB "TERMAL" Vrdnik obezbedila boravak osobama sa Daun sindromom

U SB "TERMAL" banja Vrdnik od 17.08.2014. do 22.08.2014. godine boravilo je 17 osoba sa Daun sindromom u organizaciji Opštinskog udruženja za pomoć osobama sa Daun sindromom iz Sremske Mitrovice. Tim povodom u četvrtak, 21.08.2014. godine u kongresnoj sali SB "TERMAL" održana je promocija dugometražnog dramsko-dokumentarnog filma "I ja postojim", autora Igora Čolaka koji hronološki prikazuje život osoba sa Daun sindromom i probleme sa kojima se suočavaju oni i njihove porodice.

Promociji su prisustvovali:

 • Novka Mojić, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vlade AP Vojvodine
 • Zoran Bošnjak, v.d. direktor SB "TERMAL"
 • Radovan Kekić, sekretar Opštinskog udruženja za pomoć osobama sa Daun sindromom Sremska Mitrovica, inicijator snimanja filma
 • Igor Čolak, Sremska Mitrovica, autor filma

 

   

 

Zoran Bošnjak, v.d. direktor SB "TERMAL" izrazio je zahvalnost članovima Udruženja koji su boravili u Termalu i i nadu da je ovo početak dugogodišnje saradnje Udruženja i Termala.

Pokrajinska podsekretarka, Novka Mojić istakla je da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju podržava veliki broj udruženja koji svojim radom unapređuju položaj svojih članova i da su osobe sa Daun sindrom, svakako, deo te populacije.

Zahvaljujući na gostoprimstvu i pomoći, Radovan Kekić je naglasio da film govori o osobama sa Daun sindromom, teškoćama sa kojima se njihove porodice susreću, ali i nesebičnoj ljubavi i radosti koju ove osobe šire oko sebe.