Warning: copy() [function.copy]: Unable to access http://www.termal-vrdnik.com../joomla/images/stories/simpozijum/dsc_3317.jpg in /home/termalv/public_html/cms/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

MANIFESTACIJA „ZDRAVLJE IZNAD SVEGA“

U petak, 27.06.2013. pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Izvršnog Veća APV i organizatora-domaćina SB „Termal“ u Vrniku održana je manifestacija „ZDRAVLJE IZNAD SVEGA“. Na platou otvorenog bazena pozdravljajući goste i učesnike manifrestacije v.d. direktor SB „Termal“ gospodin Zoran Bošnjak se pre svega zahvalio osnivaču ove zdravstvene ustanove na podršci i istakao da je danas SB „Termal“ savremeni objekat kapitalnih investicija koja pruža vrhunske usluge u cilju rehabilitacije bolesnika reumatoloških i neuroloških indikacionih područja modernom medicinskom opremom, ali i usluge rekreacije kroz razne programe i sadržaje vanstandardnih zdravstvenih usluga. 

Otvarajući manifestaciju pokrajinska sekretarka  za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju prof. dr Vesna Kopitović je istakla da je ovo danas moderna i napredna banja u koju se mnogo ulagalo, ali i banja koja je mnogo dala. Priroda je ovoj banji na južnim obroncima NP Fruške gore nesebično podarila lekovitu termomineralnu vodu i čist vazduh sa velikim sadržajem ozona.

 „Samo u protekloj godini Pokrajinska Vlada je uložila preko 80 miliona Dinara za rekonstrukciju celog medicinskog bloka sa hidromasažnim kadama i svim vrstama terapije i sjajnim timom fizijatara i fizioterapeuta. Istovremeno, uložili smo i za zdravlje ljudi. Tu su renovirani zatvoreni bazen koji spada u red većih zatvorenih bazena, veliki olimpijski i dečji bazen“ rekla je prof. dr Vesna Kopitović.

SB „Termal“ banja Vrdnik danas je otvorila vrata s ciljem obilaska banjskog kompleksa. Manifestacija je pod sloganom „ZDRAVLJE IZNAD SVEGA“ pružila

DESET PUTA ZDRAVO:

 

  1. BAZAR ZDRAVLJA - Dom zdravlja Inđija
  2. ZDRAVA KUHINJA – Prirodno-matematički fakultet, Departman za geografiju, hotelijerstvo i turizam, Novi Sad – Pripremanje zdrave hrane
  3. ZDRAVLJE NA PLATNU – Akademski slikar Zoran Tairović – Slikarski kutak
  4. SAVETI ZA ZDRAVU ISHRANU – Institut za javno zdravlje Vojvodine, Novi Sad – lekari nutricionisti
  5. PLANIRANJEM DO ZDRAVE PORODICE Betanija, Novi Sad – Ginekološki kutak
  6. LEKOVITI KUTAK – Lekoviti preparati
  7. POKRENIMO SRCE – Resuscitacioni savet Srbije – Šta uraditi kada srce stane?
  8. IZLOŽBA ZDRAVIH NAMIRNICA – Opština Irig – Probajte sa nama
  9. KUTAK ZDRAVIH VEŽBI – Klub „ARCUS HEALTH“, Novi Sad
  10. ČAS PLIVANJA ZA ZDRAVLJE – Vaterpolo klub „Vojvodina“  Novi Sad – Tehnika pravilnog plivanja – zatvoreni bazen; Revijalna vaterpolo utakmica VK „Termal“ – VK „Vojvodina“ – otvoreni bazen

    

 

 

 

 

SB „Termal“ je danas „otvorila vrata“ svim posetiocima i pružila priliku da obiđu banjski kompleks i upoznaju se sa mogućnostima pružanja zdravstveno rehabilitacionih usluga. Na platou otvorenog bazena pored bazara zdravlja gde su svi zainteresovani mogli izmeriti  visinu i težinu, nivo šećera u krvi, pritisak, EKG, naučiti kako  zdravo kuvati, čuju savete o zdravom načinu ishrane, na punktu su prodavani i suveniri sa motivima „Termala“ i banje Vrdnik i majica sa sloganom „ZDRAVLJE U LEPOTI“, a sva sredstva skupljena od prodaje biće uplaćena u humanitarne svrhe za poplave na račun Vlade Republike Srbije. 

Manifestacija je nastavljena prezentacijom prof. dr Vesne Kopitović „Od rudnika mrkog uglja do rudnika zdravlja“ i večernjim koncertom grupe „Garavi sokak“ i zabavnim programom grupe „Marcipan bend“.

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA PLATOA PLAŽE PROSTORA OTVORENOG BAZENA

OTVORENI OLIMPIJSKI BAZEN PONOVO U FUNKCIJI

OD SUBOTE, 07. JUNA 2014. godine

Leto 2014. godine u banjskoj oazi mira i sačuvane prirode biće nezaboravno za sve posetioce uz bogatu ponudu raznovrsnih zdravstvenih, turističkih, rekreativnih, kulturnih i zabavnih programa,  sremskog kulinarstva i autohtonih fruškogorskih pića.

Potpuno rekonstruisan plato plaže prostora otvorenog olimpijskog bazena sa lekovitom termomineralnom vodom, brižljivo uređenom okolinom sa puno cveća i zelenila, idealno su mesto za celodnevni boravak i uživanje kako za kompletnu porodicu tako i za pojedince.

Pored stručne kontrole hemijske i bakteriološke ispravnosti vode od strane Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, sigurnost posetiocima pruža spasilačka, redarska i zdravstvena služba SB "TERMAL" u čijem su bazeni sastavu.

RADNO VREME BAZENA:  SVAKOG DANA 9:00-19:00h

 CENE ULAZNICA NEPROMENJENE OD 2009. godine

 

CENE ULAZNICA u DINARIMA:

ODRASLI CELODNEVNA     300,00
ODRASLI POLUDNEVNA pole 16h       150,00
PENZIONERI i DECA od 5 do 15 godina CELODNEVNA  200,00
PENZIONERI i DECA od 5 do 15 godina POLUDNEVNA posle 16h 100,00
SET KARATA ODRASLI (minimalno 20 komada x 200,00 DIN.)  4.000,00
SET KARATA PENZIONERI i DECA (minimalno 20 kom. x 140,00 DIN.) 2.800,00

Deca do 5 godina ne plaćaju ulaznicu.

UGOSTITELJSKA PONUDA: za ovu sezonu pripremljena je posebna ugostiteljska ponuda prilagođena letnjim uslovima i boravku čitave porodice na bazenu na više punktova u restoranu i na otvorenom prostoru sa ponudom porodičnog ručka, roštilja, pica, sladoleda i drugih ugostiteljskih đakonija uz bazen:

PAKET ARANŽMAN porodični ručak i ulaznice za otvoreni bazen za 2 osobe    1.300,00 DIN.

PAKET ARANŽMAN porodični ručak i ulaznice za otvoreni bazen za 3 osobe   1.950,00 DIN.

PAKET ARANŽMAN porodični ručak i ulaznice za otvoreni bazen za 4 osobe    2.600,00 DIN.

 

 

ZDRAVLJE U LEPOTI I ZAGRLJAJU PRIRODE

RADNO VREME ZATVORENOG REKREATIVNOG BAZENA

RADNO VREME ZATVORENOG REKREATIVNOG BAZENA: 

SVAKIM DANOM OD 8h DO 14h i OD 15h DO 21h SEM SREDE.

KUPLJENA ULAZNICA VAŽI SAMO ZA JEDNU SMENU. 

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ZATVORENOG REKREATIVNOG BAZENA

U sredu, 30. Aprila 2014. godine pušten je u rad kompletno renoviran zatvoreni rekreativni bazen. Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vlade AP Vojvodine uložio je 38,5  miliona Dinara za arhitektonsko-građevinske radove: radovi na eksterijeru i enterijeru, sanacija plafona, sanacija ventilacije, sanacija garderoba, dezo barijera, tuševa, sanitarnih i drugih pratećih prostora, radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije, radovi na termotehničkim instalacijama, radovi na elektroinstalacijama. Iz sopstvenih sredstava SB "Termal" je finansirala dopunu radova kako bi zatvoreni bazen u celosti bio funkcionalan: izolacija fasada sa spoljašne i unutrašnje strane, gradnja nadstrešnice za ulaz na zatvoreni bazen, sanacija ravnog krova nad bazenom koji je prokišnjavao i gradnja glavnog toplovoda.

  
  

"Pokrajinska Vlada je čvrsto rešila da od banje Vrdnik napravi ne samo lečilište nego i atraktivnu lokaciju za sportski i wellness turizam" naglasio je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić tokom današnje posete SB "Termal" u banji Vrdnik, dodavši da je za rekonstrukciju hidro-bloka izdvojeno 20 miliona Dinara te da on sada zadovoljava standarde lečenja u 21. veku.

Opširnije: ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ZATVORENOG REKREATIVNOG BAZENA

PRIVODE SE KRAJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ZATVORENOG REKREATIVNOG BAZENA

Nakon kompletnog renoviranja hidro-bloka u SB "TERMAL" u Vrdniku, privodi se kraju i kompletna rekonstrukcija, sanacija i adaptacija zatvorenog rekreativnog bazena sa pripadajućim sadržajima odobrenim sredstvima Vlade AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 73,5 miliona dinara.

    

    

Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vlade AP Vojvodine uložio je 38,5 miliona Dinara za arhitektonsko-građevinske radove: radovi na eksterijeru i enterijeru, sanacija plafona, sanacija ventilacije, sanacija garderoba, dezo barijera, tuševa,  sanitarnih i drugih pratećih prostora, radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije, radovi na termotehničkim instalacijama, radovi na elektro instalacijama...

Opširnije: PRIVODE SE KRAJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ZATVORENOG REKREATIVNOG BAZENA