“Termal” domaćin XIV Savetovanja lekara veštaka!

U periodu od 27. do 30. septembra 2016. godine, “Termal” će ugostiti preko 100 lekara veštaka na XIV tradicionalnom savetovanju (SLD Podružnica, RF PIOS). Lekari će podeliti iskustva, predložiti rešenja i dopune u vezi sa veštačenjem o tuđoj nezi i pomoći.

Direktor SB “Termal” Zoran Bošnjak, domaćin ovogodišnjeg Savetovanja, pozdravio je goste i poželo srećan rad. Na svečanom otvaranju Savetovanja obratio se i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, koji je rekao da preko 79 hiljada ljudi danas koristi tuđu negu i pomoć.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Berislav Vekić, podsetio je prisutne da smo treći u svetu po kardiovaskularnim oboljenjima, izneo je činjenicu da medicina izuzetno brzo napreduje, da se iskustva množe, pa je poželjno da ovih dana svi na Savetovanju pokušaju da urade što više u pomenutom domenu.

Obraćanje je nastavio dr Života Lovrenov, gost iz Slovenije, koji je pričao o Novčanoj nagradi za pomoć i negu u Republici Sloveniji.

Naredna dva dana diskutovaće se o više tema, među kojima su i “Plućne bolesti i/ili invalidnost”, “Tuđa nega i pomoć kod hroničnih opstruktivnih bolesnika”, “Angažovanost roditelja dece sa dijabetesom” i slične teme.

Na Savetovanju su prisutni lekari veštaci iz cele Srbije i gosti iz Slovenije.