Sa zadovoljstvom vas pozivamo na svečani koncert koji će se održati u nedelju, 26. juna 2016. godine sa početkom u 21.00. Ugođaju povodom obeležavanja Vidovdana, kao istorijski značajnog datuma, doprineće mesto održavanja – zato vas svi čekamo na platou otvorenih bazena naše banje „Termal“.

Doprinos ovoj svečanosti svojim učešćem daće veliki umetnici. Neki od njih su: Ivana Mulić – vokalna solistknija izvornih romskih i tradicionalnih pesama; Miodrag Petrović – glumac SNP-a Novi Sad; Vladica Stanković – flauta, solista RTV-a; Zoran Mulić, klavir, solista RTV-a, i drugi.

Svi prisutni moći će da uživaju u izuzetnim delima Branislave Leđenac. Branislava je modna dizajnerka i umetnica, a predstaviće kolekciju unikatnih haljina „Vile, kraljice i carice“. Aktuelan je njen umetnicki performans i prodajna izložba kolekcije „Narodno blago“

Obeležavanjem Vidovdana prvenstveno se podsećamo bitke na Kosovu, događaja koji je obeležio istoriju Srbije i njenog naroda. Srpska pravoslavna crkva ovaj dan slavi kao praznik Svetog velikomučenika kneza Lazara i svetih srpskih mučenika, a Srbija kao radni državni praznik od 1889. godine i godišnjicu bitke.

Koncert organizuju Udruženje rusko-srpskog prijateljstva „Jelena Sulima“ iz Vrdnika
Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Termal“ Vrdnik i Udruženje rudara iz Vrdnika.

Vidimo se!