Obaveštavamo vas da će hotel “Termal” biti domaćin prvog Svetosavskog bala u Vrdniku koji organizuje Turistička organizacija opštine Irig. Manifestacija će biti održana u četvrtak, 28. januara sa početkom u 19.00 u našoj kongresnoj sali.

Program će upriličiti Vojislav Jelić, dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu, KUD “Stevan Šalajić” iz Vrdnika i KUD “Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice, kao i hor “Sion” iz Sremske Kamenice, dok će goste posle programa zabavljati orekstar Aleksandra Dujina. Najavljeno je i prisustvo studenata novosadske Muzičke akademije, poznatih glumaca i recitatora.

Organizatori kažu da je ovaj bal nastao po ugledu na druge zemlje, a obećali su da će se potruditi da svetosavska manifestacija postane tradicija u Vrdniku.

Beč je najpoznatiji po organizovanju svetosavskog bala kojim se neguje tradicija srpskih balova u austrisjkoj prestonici duga gotovo dva veka. Svetosavski bal je u Austriji uvršten u zvanični kalendar balova. Srpski centar je pre 19 godina obnovio tradiciju održavanja nekadašnjeg Slavenskog bala čiji je pokrovitelj bio Miloš Obrenović, tako da se u Beču ove godine održava čak 19. tradicionalni Svetosavski bal.