Pozivamo vas da budite sa nama u petak 24. jula kako bismo pokazali zajedno da se humanost, ipak, vraća “u modu”. Pitate se zašto? Detetu je potrebna naša pomoć!

Na spoljašnjem bazenu naše i vaše banje ovog petka u 20.00 biće održano humanitarno veče folklora, gde ćete moći da uživate u folklornim igrama sa naših prostora, Grčke i susedne nam Bosne i Hercegovine. Za ovaj deo večeri zaslužni su folklorni izvođači našeg KUD-a “Stevan Šalajić”, zatim KUD iz Soluna i KUD “Mladi Rudar” iz Dobrnje-Tuzle.

To nije sve! Očekuju vas i gosti iznenađenja.

SB za rehabilitaciju “Termal” je domaćin akcije skupljanja novčane pomoći za malog Luku Lučića koji ima strabizam desnog oka i od rođenja gubi vid na tom oku velikom brzinom. Ukoliko se što pre ne izvrši operacija, tačnije do kraja ove godine, dečak može u potpunosti da oslepi na jedno oko.

Tu bolest ne staje: ukoliko se strabizam ne zaleči na desnom oku, isto tako može da prođe i levo.

Sav vaš dobrovoljni prilog biće uplaćen za lečenje Luke. Ovom dečaku možete pomoći tako što ćete poslati 102 na 3030 – cena poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje). Mali Luka mora da ode na operaciju očnog mišića u ruski grad Kaluga, kao i da ide na terapije u specijalizovanu kliniku u Novom Sadu

Razrokost ili strabizam je svaki poremećaj paralelnog položaja dva oka. Učestalost ovog poremećaja kod dece je do 5%. Razrokost je u preko 50 % slučajeva povezana sa pojavom slabovidosti (ambliopijom) koja, ako se ne otkrije i ne leči na vreme, dovodi do trajnog  slabljenja vidne oštrine. Slabovidost može da da bude prisutna na jednom ili oba oka.