Poštovani prijatelji,
Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će treći Srem film fest – Međunarodni festival dokumentarnog filma iz oblasti turizma i ekologije,

početi 23. septembra u Vrdniku u našem hotelu „Termal“. Ove godine ćete imati priliku da u tri festivalska dana pogledate 60 filmova, od kojih su 58 u konkurenciji, a svi filmovi su, čak, iz 35 zemalja sa pet kontinenata!
Otvaranje festivala je 23. septembra u 19.00 u okviru kojeg će biti otvorena izložba fotografija Nacionalnog Parka (NP) „Fruška gora“, pod nazivom „Sve dobre stvari su divlje i slobodne“. Nakon otvaranja i press konferencije, sledi omaž svetski poznatom Vrdničaninu, gitaristi Jovanu Jovičiću, u kojem će posetioci imati priliku da razgovaraju sa umetnikovom ćerkom, ali i da pogledaju dva kratka filma. Planirane su tribine, predavanja i obilasci muzeja. Obilaziće se Muzej Srema, „Zasavica“, NP „Fruška gora“, Muzej vučedolske kulture u Vukovaru i Iločka tvrđava.
Ovogodišnji Srem film fest je specifičan i po tome što će se poslednji dan svi gosti u povratku sresti sa biciklistima koji će voziti od Rume do Vrdnika, promovišući ideju „Stare pruge Srbije za biciklističke staze“.
Članovi ovogodišnjeg žirija su: David Fedele (Australia) – predsednik žirija, Meri Bilić (Srbija) i Branko Vilus (Hrvatska).
Budite u „Termalu“ sve dane festivala, jer kod nas je banja!