Dragi naši Vrdničani i dragi naši gosti, zadovoljstvo nam je da vas obavestimo o održavanju Međunarodnog festivala vode (Water fest)

od 24. do 30. avgusta. 2015. godine u Kulturnom centru Novog Sada i Katoličoj porti. Obaveštavamo vas i o tome da će Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Termal“ učestvovati i predstaviti svoje usluge 29. i 30. avgusta.
Odluku o učestvovanju i podršci ovog festivala doneli smo zbog samog cilja iste koji će se manifestovati, ne samo kroz komercijalni deo, već i kroz informativni i edukativni deo, a sve o značaju vode u svetu i stanju i značaju voda u Srbiji.
Festival traje sedam dana i sve to vreme, na izrazito eksplicitan način, poručiće prisutnima da, bez obzira na to što Srbija spada među evropske zemlje koje su bogate izvorima mineralne vode, isto tako trećina stanovništva Srbije koristi vodu iz izvorišta, bunara i seoskih mreža koje nikada nisu kontrolisane!
Jedan deo festivala odnosiće se i na turistički segment Novog Sada i okoline, u koji spadamo i mi, a sve zahvaljujući termalnoj vodi koju možemo posmatrati kao raritet s obzirom na njeno brojčano stanje na maloj teritorijalnoj pokrivenosti.
Nakon tih sedam dana možemo da tvrdimo da ćete znati, ili dopuniti svoja znanja o tome za šta nam je značajna termalna voda, zašto različite medicinske indikacije, sportske povrede i slično možete da lečite kod nas i zašto je Fruška Gora neprocenjiva.
Naša termalna voda je naše blago! Time se vodimo svaki dan!

Kod nas je banja!