Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će u nedelju, 17. aprila, u Kongresnoj sali banje „Termal“ biti promovisana knjiga Bore Otića „Šorom, sredom“. Promocija, diskusija i muzički program počinju u 18.00. Pročitajte dalje u tekstu šta vas očekuje i zašto preporučujemo da svoje nedeljno posle podne poklonite nama…

Promocija je nastavak prošlogodišnjih upoznavanja sa ovim svojevrsnim vojvođanskim suvenirom, koji je započeo jesenas, a kroz autora nastavlja da priča svoju tradicionalnu i životnu priču, pa i da priča o kulturi, običajima i navikama. Sabrane priče „Šorom sredom“ nastale su tokom 12 godina pripremanja emisije „5kazanje“, i delom objavljivanih u kolumni „Šorom s Borom“, u novinama „Dnevnik“.

„Nekako nosim u sebi želju da ova knjiga promoviše tu našu baštinu, promoviše turističke potencijale, kulturu, da bude jedan suvenir Vojvodine (…)”, rekao je Bora Otić nedavno za Udruženje turističkih novinara Vojvodine. U knjigu „Šorom, sredom“ ispisane su Borine priče iz svakodnevice – priče delom izmišljene, a delom stvarne.

U prijatnoj atmosferi koju vam nesebično nudimo i obećavamo, moći ćete da uživate u zvucima benda „Treća smena”, koji će dopunjavati prostor između autorovog pripovedanja i vaših pitanja, komentara i sugestija.

U tok priče vodiće vas Milica Savić, diplomirana novinarka i osoba zadužena za marketing u banji „Termal”. Pored velikog broja prisutnih koji se očekuju, svoje mesto zauzeće i sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački.

Bora Otić je urednik i autor kultne emisije „5kazanje“ – serijala koji priča životne svakodnevne i autentične priče običnih ljudi. Serijal traje 12 godina, a emituje se na RTV-u.