Termal Vrdnik

 Bazen

Termal raspolaže sa ukupno 6 bazena

Čuven po najvećem zatvorenom bazenu u Srbiji, Termal Vam nudi i olimpijski bazen na otvorenom, kao i dečje bazene na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Sa termalnom vodom konstantne temperature od 32,8°C svi bazeni nude Vam vrhunsko uživanje, a u specijalizovanom terapeutskom bazenu i oporavak prema vašim potrebama.

Termal• Bazeni

Termal raspolaže sa ukupno 6 bazena

Čuven po najvećem zatvorenom bazenu u Srbiji, Termal Vam nudi i olimpijski bazen na otvorenom, kao i dečje bazene na otvorenom i u zatvorenom prostoru

Sa termalnom vodom konstantne temperature od 32,8°C svi bazeni nude Vam vrhunsko uživanje, a u specijalizovanom terapeutskom bazenu i oporavak prema vašim potrebama.

Vazduh srednje vlažnosti i temperatura koja jedva premašuje telesnu stvaraju idealan ambijent za potpunu regeneraciju organizma. Tepidarijum predstavlja idealnu stanicu pre odlaska u saunu. 

TEPIDARIJUM

Vazduh srednje vlažnosti i temperatura koja jedva premašuje telesnu stvaraju idealan ambijent za potpunu regeneraciju organizma.

Tepidarijum predstavlja idealnu stanicu pre odlaska u saunu.

SAUNA

Osetite kako poseta sauni može biti osvežavajuća i revitalizujuća.

Ekstremna promena temperature (hladnoće i toplote) povećava otpornost, opušta telo i olakšava vaš um do potpune smirenosti. Omogućite vašem telu, duhu i umu da zajedno osete dodir harmonije.

FITNES SALA

U novoopremljenoj fitnes sali poboljšajte opšte stanje organizma kroz optimalno dozirane vežbe. Povećajte mišićni tonus i fleksibilnost – jačajte vaš organizam.

Potražite naš tim vrhunskih stručnjaka koji će Vam pružiti niz saveta o pravilnoj ishrani.

STAZA ZDRAVLJA

Staza zdravlja nalazi se u ruži vetrova, okružena šumom, okupana najvećom količinom sunčevih zraka u ovom delu Evrope.

Idealno mesto za relaksaciju duha i tela.

Staza zdravlja se obilazi isključivo u grupnim posetama i uz pratnju vodiča

Oporavak u Termalu

DIJAGNOSTIKA

Dijagnostički ultrazvuk mekotkivnih struktura zglobova, mišića i nerava
(rame, lakat, kuk, koleno, skočni zglob, Ahilova tetiva…)

INDIKACIJE

 • REUMATOLOŠKA OBOLJENJA
 • NEUROLOŠKA OBOLJENJA
 • ORTOPEDSKA OBOLJENJA
 • SPORTSKA MEDICINA

TERAPIJE

 • HIDROTERAPIJE
 • TERMOTERAPIJA
 • ELEKTROTERAPIJA
 • KINEZITERAPIJA
 • SHOCK WAVE TERAPIJA
 • AKUPUNKTURA

TERMALNA VODA

Već četiri decenije Termal u banji Vrdnik pored lekovite termalne vode koju nam je priroda darovala, pruža i Vam vrhunski tim stručnjak sa najsavremenijom opremom i načinima rada za vaš oporavak

HIPERBARIČNA KOMORA

Veliki broj bolesti i stanja u svojoj osnovi ima nedostatak kiseonika – hipoksiju -uzrokovanu različitim mehanizmima. Bilo da je u pitanju primarni uzrok bolesti ili njena posledica, osnovno je ukloniti taj nedostatak, kako bi ćelije tkiva mogle preživeti i ponovno uspostaviti normalne funkcije. 

Dijagnostika
Dijagnostički ultrazvuk mekotkivnih struktura zglobova, mišića i nerava
(rame, lakat, kuk, koleno, skočni zglob, Ahilova tetiva…)
INDIKACIJE

Blagodeti termomineralne vode u Termalu poznate su po lečenju širokog spektra oboljenja.

 • REUMATOLOŠKA OBOLJENJA
 • OBOLJENJA LOKOMOTORNOG SISTEMA
 • ORTOPEDSKA OBOLJENJA
 • SPORTSKA MEDICINA

 

TERAPIJE

Naše terapije mogu Vam pomoći da se oporavite, povratite svoje psihofizičko stanje, odličnu formu i izgled.

 • HIDROTERAPIJE
 • TERMOTERAPIJE
 • ELEKTROTERAPIJA
 • KINEZITERAPIJA
 • SHOCK WAVE TERAPIJA
 • AKUPUNKTURA
TERMALNA VODA

Već četiri decenije Termal u banji Vrdnik pored lekovite termalne vode koju nam je priroda darovala, pruža i Vam vrhunski tim stručnjak sa najsavremenijom opremom i načinima rada za vaš oporavak.

 • TERMALNA VODA
HIPERBARIČNA KOMORA
Veliki broj bolesti i stanja u svojoj osnovi ima nedostatak kiseonika – hipoksiju -uzrokovanu različitim mehanizmima. Bilo da je u pitanju primarni uzrok bolesti ili njena posledica, osnovno je ukloniti taj nedostatak, kako bi ćelije tkiva mogle preživeti i ponovno uspostaviti normalne funkcije. Kako je nedostatak kiseonika opasan za svaku ćeliju, jasno je otkuda veliki interes i vrlo široka primenjivost hiperbaričnog kiseonika kao leka.
RELAKSACIJA I MASAŽA
Termal raspolaže sa ukupno 6 bazena. Sa termalnom vodom, konstantne temperature od 32,8°C svi bazeni nude Vam vrhunsko uživanje, a u specijalizovanom terapeutskom bazenu i oporavak prema vašim potrebama.
Voda – prirodni vid masaže!
Blagodeti tople vode učiniće vaše telo manje napetim, a Vaš um osloboditi stresa.

manifestacije u našoj okolini

VIDOVDANSKI SABOR

Najvažnija godina za Vrdnik i vrdničku Ravanicu je 1697. godina, kada u ovaj opusteli i porušeni manastir dolazi kir Dimitrije i sa sobom donosi mošti Svetog kneza Lazara.

Želeći da očuvaju tradiciju, Vrdničani svake godine 28. juna organizuju „Vidovdanski sabor“ za vreme koga posebnu pažnju posvećuju negovanju tradicije, vrednostima materijalne i duhovne kulture, narodnim običajima i verovanjima naroda tog kraja.

DANI VINA U RIVICI

U duhu tradicije u Rivici (udaljenoj samo 5km od „Termala“) krajem januara organizuju se „Dani vina“.

Tih dana sve je posvećeno vinima i sremskoj kuhinji. Piju se špriceri, jedu čvarci, krvavice i kobasice, biraju se najbolji podrumi i proizvođači vina. Celu atmosferu upotpunjuju tamburaši i igrači u narodnim sremačkim nošnjama.

PUDARSKI DANI

Manifestacija posvećena pudaru – čuvaru vinograda od početka zrenja grožđa pa do berbe.

Upravo u tom periodu (treći vikend septembra) u opštini Irig održavaju se „Pudarski dani“. Ukoliko budete naši gosti u tom periodu, ne propustite da probate najbolji pudarski paprikaš, okušate se u berbi grožđa, provozate zapregama i, naravno, probate vrhunska sremska vina.

DOSITEJEVIM STAZAMA

Ako ste ljubitelj prirode, Planinarsko društvo „Dr. Laza Marković“ iz Iriga, svake godine u maju organizuje planinarenje pod nazivom „Dositejevim stazama“.

Tom prilikom možete učestovati u pohodu na Frušku goru i njene manastire, nakon čega Vas očekuje zabava u planinarskom domu na Iriškom vencu.

FRUŠKOGORSKI MARATON

Ako želite da se dokažete sebi, da započnete bitku za zdrav život, poboljšate psihofizičku kondiciju, „Fruškogorski maraton“ je manifestacija za Vas.

Održava se svake godine oko prvog maja i traje dva dana. Na maratonu učestvuju 10000 maratonca: ljubitelji prirode, planinari, entuzijasti iz celog regiona.

Obilazak manastira

Smešteni u samom središtu „Svete Fruške gore“, dolaskom u „Termal“ imate jedinstvenu priliku da obiđete 16 manastira.
Sa burnom istorijom, arhitektonskom i likovnom lepotom, a naročito značajem i ulogom duhovnog središta srpskog naroda, neki od fruškogorskih manastira sigurno će biti vaša nezaobilazna destinacije.
Najbliže – vrdničku Ravanicu i manatir Jazak nikako ne smete zaobići.
MANASTIR RAVANICA

Manastir je najpoznatiji po moštima Svetog Kneza Lazara koje su tu donešene posle „Velike seobe Srba“. I danas se u manastiru nalazi deo njegovih moštiju, ali i mošti Svete Velikomučenice Anastasije iz 3. veka, kao i svetinje sa Hristovog groba. Vrdnička Ravanica ušuškana u samoj banji poznata je i po jednom od najlepših manastirskih konaka na Fruškoj gori.

MANASTIR JAZAK

Jedinstvena kombinacija stare srpske arhitekture sa baroknim i, što je posebno interesantno, islamskim uticajima izdavaja ovaj najmlađi fruškogorski manastir (polovina XVIII veka) i kao jedan od najlepših arhitektonskih spomenika na Fruškoj gori.

Legenda ga vezuje za despota Jovana Brankovića, a vašu stvarnost za posetu i poklon moštima poslednjeg Nemanjića – Svetog Srpskog Cara Uroša.