U petak 20. maja 2016. godine održan je sastanak sindikalnih organizacija RH centara i SB Srbije koji su u postupku privatizacije u službenim prostorijama hotela „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji.

Na sastanku je donesen jedinstven zaključak.

„Zahteva se hitan prijem predstavnika Sindikalnih organizacija u Ministarstvo zdravlja zarad davanja argumentovanih stavova i mišljenja povodom obustavljanja započetog postupka privatizacije.

Takođe, pored hitnog prijema, zahtevamo od Ministarstva zdravlja da, po hitnom postupku, najkasnije do 27. maja 2016. godine, Sindikalnim organizacijama omogući prijem i dijalog sa ostalim nadležnim ministarstvima (Ministarstvom privrede, Ministarstvom za rad i zapošljavanje…) i institucijama“.

U zvaničnom saopštenju se, takođe, navodi da svi predstavnici RH centara i SB Srbije očekuju brzu reakciju i blagovremen odgovor na Saopštenje, jer će u suprotnom, kako piše, biti prinuđeni da samoinicijativno, a u prisustvu članova svojih sindikalnih organizacija, organizuju dolazak u ponedeljak 30. maja 2016. godine pred Ministarstvo.

Sastanku su prisustvovali sindikalni predstavnici SB za rehabilitaciju Gejzir (Sijarinska Banja), SB Sokobanja, SB Zlatibor, Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja, SB Vranjska Banja (Vranjska Banja), SB Ribarska Banja (Ribarska Banja), Zavod Termal (Vrdnik) i SB Merkur (Vrnjačka Banja).