Sveti Vrači Kozma i Damjan, slava naše ustanove

 

SB “Termal“ danas slavi svoju slavu, Svete Vrače Kozmu i Damjana.

Sveti Kozma i Damjan bili su vračevi, odnosno lekari, besrebrenici i čudotvorci. Njih dvojica su bili braća, rođeni su u Aziji, a odgajani su u hrišćanskom duhu. Veruje su da su od Boga dobili dar da leče ljude, a kako su ga dobili besplatno, oni nisu ni naplaćivali ljudima za lečenje, zbog čega se i kaže da su bili besrebrenici.

Jedino što su tražili za uzvrat od svojih pacijenata je bilo da veruju u Isusa Hrista ili da bar ne izgovaraju njegovo ime uludo, čak i ako ne žele da prime hrišćansku veru.

Svetitelji se na ikonama i freskama predstavljaju u srednjovekovnoj odeždi, sa kovčežićima u kojima su nosili lekove.

Današnji dan je po narodnom verovanju dobar za molitvu za ozdravljenje:

„K vama, sveti besrebrenici i čudotvorci Kozmo i Damjane, kao brzim pomoćnicima i toplim molitvenicima za spasenje naše, kolena preklonivši, pritičemo i, klanjajući se, usrdno vapimo: ne prezrite moljenja nas grešnih i nemoćnih, koji smo u mnoga bezakonja zapali i svakoga dana i časa sagrešujemo. Umolite Gospoda da nama, nedostojnim slugama Svojim, podari velika i obilna milosrđa Svoja. Izbavite nas od svake patnje i bolesti, jer ste od Gospoda i Spasa našega Isusa Hrista primili izobilnu blagodat isceljenja, radi čvrste vere, besplatnog lečenja i mučeničke končine vaše. Uslišite nas koji se molimo i bogougodnim posredništvom vašim izmolite kod Hrista Boga pravoslavnim upraviteljima zdravlje, blagostanje, spasenje, pobedu nad neprijateljima i blagoslov Božji. Opet se klanjajući, usrdno molimo da nam od Gospoda isprosite sve što je od koristi u ovom privremenom životu, a posebno što je potrebno za večno spasenje, da se udostojimo da molitvama vašim dobijemo hrišćanski kraj, bez bolesti, nepostidan, miran, i da se izbavimo od prevara đavolskih i večnih muka, da naslednici bezgraničnog i blaženog Carstva Nebeskog budemo. A vi, ugodnici Božji, ne prestajte da se molite za one koji vam sa verom pristupaju; čak i ako, po mnoštvu grehova svojih, nismo dostojni milosrđa vašeg, budući istinski podražavaoci čovekoljublja Božjeg, učinite da donesemo rod dostojan pokajanja i u večni pokoj stignemo, hvaleći i blagosiljajući divnog u svetima Svojim Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Hrista i Prečistu Majku Njegovu, i vašu toplu zaštitu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.“

Svima koji slave želimo srećnu slavu!

 

Obaveštavamo posetioce da zbog redovnog održavanja ZATVORENI BAZENI NEĆE RADITI U SREDU 07.11.

Svim ostalim danima na raspolaganju su Vam najveći i najlepši zatvoreni bazeni sa LEKOVITOM TERMOMINERALNOM VODOM u celoj Srbiji.

 

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA RADA VELIKOG (OLIMPIJSKOG) OTVORENOG BAZENA U SREDU 15.08.

Poštovani posetioci,

obaveštavamo Vas da će zbog redovnog održavanja i čišćenja, VELIKI (OLIMPIJSKI) OTVORENI BAZEN početi da se prazni u SREDU 15.08. od 16:00 h.

Kupanje će biti dozvoljeno u ograđenom delu bazena do 18:00 časova.

Mali otvoreni bazeni kao i zatvoreni bazeni rade redovno.

 

Poštovani gosti, obaveštavamo Vas da zbog redovnog čišćenja i održavanja, ZATVORENI BAZENI neće raditi u SREDU,  1. avgusta 2018. godine.

 

 

Dragi gosti, obaveštavamo Vas da zbog tehničkih problema sutra 15.06.2018. neće raditi otvoreni bazeni.

Hvala na razumevanju.

Dragi gosti, obaveštavamo vas, kao i prethodnih godina, tako i u 2018., bazen neće raditi svake prve srede u mesecu, zbog redovnog čišćenja i održavanja.

Vaš SB Termal

Poštovani korisnici, obaveštavamo Vas, da će se od 01.aprila 2018. godine, u SB „Termal“ primenjivati novi cenovnici naših usluga.

Pogledajte cenovnike.
Vaš SB „Termal“

 

Vesti

Oglas za јавну продају отписаног инвентара SB “TERMAL” Vrdnik

На основу Одлуке Управног одбора СБ „ТЕРМАЛ“ Врдник број oд 20.04.2018. године и Решења о образовању Комисије за продају отписаног инвентара СБ „ТЕРМАЛ“ Врдник, Комисија за продају отписаног инвентара СБ „ТЕРМАЛ“ Врдник припремила је следећу: [...]

Obaveštenje

Poštovani korisnici, obaveštavamo Vas, da će se od 01.aprila 2018. godine, u SB "Termal" primenjivati novi cenovnici naših usluga. Vaš SB "Termal" Pogledajte cenovnike.

Međunarondni tekvondo kamp

Trenutno se održava međunarondni tekvondo kamp u hotelu Termal u Vrdniku u trajanju od 17-24 avgusta. Internacionalni tekvondo kamp organizuje se prvi put u saradnji 3 tekvondo kluba iz beograda, TK Borac, TK Feniks i [...]


Specijalna ponuda za vikend relaksaciju

Kada Vam je potrebana relaksacija, nema ništa bolje od odlaska na masažu u srcu prirode. Priuštite sebi i svom partneru nezaboravan relax vikend u banji nadomak grada. Sa otvorenim i zatvorenim bazenima, kongresnom salom, restoranom i različitom tipovima smeštaja, a na jedinstvenoj lokaciji, Termal je već četiri decenije domaćin nebrojenim gostima iz zemlje i inostranstva. Uverite se i sami zašto nam se vraćaju sa rečima – „Kod vas je banja!“.

Pogledajte cene
Predivno mesto za odmor,svi nasmejani i uslužni,hrana odlična bazeni još bolji…svaka preporuka.
Nikola Jakovljevic
Hvala ljubaznom osoblju i doktorima što su mi ulepšali oporavak nakon operacije kuka. Banja je divna a voda zaista leči. Uskoro dolazim sa porodicom na malo uživanja u bazenima.
Mirjana Božić
0C
TEMPERATURA TERMALNE VODE